• Oefenbroekje

  Alleen een onderbroek

  Soms lijkt het als vanzelf te gaan, maar soms heeft je kind net dat ene zetje in de goede richting nodig. Niet iedereen wil zijn kind gelijk maar in een onderbroek laten rondlopen. Zeker als ze nog niet zindelijk zijn en er regelmatig een ongelukje gebeurd. Op een gegeven moment blijf je maar dweilen. Als ze het binnen een paar dagen doorhebben, heb je dat er vaak voor over. Maar als je dan een ruime week verder bent, zijn al die plasjes en het dweilen gewoon niet leuk meer.

  Toch maar een luier?

  Je kunt je kind natuurlijk een luier aanhouden, maar het nadeel daarvan is dat de luiers van tegenwoordig heel goed zijn. Voor kinderen is het daardoor lastig aanvoelen wanneer deze nat is.

  Wat dacht je van…

  Een tussenoplossing hiervoor is een oefenbroekje. Deze broekjes lijken op een onderbroek, maar houden kleine plasjes tegen. Als je kind plast, heb je dus niet gelijk alles op de vloer, maar je kind voelt het wel. Een oefenbroekje zit als hij nat is niet zo comfortabel meer als een luier, waardoor je kind veel gemotiveerder is om toch naar het potje te gaan.

  Natuurlijk vangen deze oefenbroekjes niet zoveel urine op als bij een luier. Maar de kleine plasjes worden wel opgevangen. En als je kind deze opmerkt zal het op een gegeven moment bij een klein plasje de grote plas ophouden en deze op het potje doen.

  Een oefenbroekje heeft een vrolijk design en lijkt op een onderbroek. Je kind krijgt zo ook het gevoel groot te zijn. Hij heeft tenslotte geen luiers meer nodig.

  Ook als je kind het al aardig door heeft en thuis gaat het met alleen een onderbroek goed, kan een oefenbroekje handig zijn. Soms heb je van die lange autoritten. Je wil niet zomaar je kind weer een luier aan doen, maar op zo’n moment is de kans op een ongeluk misschien net iets groter. zeker als je niet overal een wc tegenkomt of als je kind het nog al eens vergeet te zeggen. Een oefenbroekje kan dan ook hier een oplossing bieden.

  Herbruikbaar

  Een ander voordeel van een oefenbroekje is dat hij uitwasbaar is. Je bent niet wekelijks tientallen euro’s aan wegwerp luiers kwijt. Een stuk of 2 a 3 oefenbroekjes zijn voldoende.

  Jongens of meisjes

  Oefenbroekjes kunnen zowel voor jongens als meisjes gebruikt worden. De meeste oefenbroekjes zijn voor beide geschikt. Er zijn oefenbroekjes in verschillende designs. Een oefenbroekje met auto’s zul je minder snel gebruiken bij een meisje en een roze oefenbroekje met bloemen zul je bij een jongen niet zo snel aantrekken. Maar er zijn ook oefenbroekjes met een neutrale design, bijvoorbeeld dieren. En dat is voor zowel jongens als meisjes leuk.

  s’Nachts

  Ook al zijn deze broekjes overdag ideaal, voor s’nachts zijn ze dit niet. De broekjes houden een kleine hoeveelheid plas tegen. In hun slaap komt er vaak een grote plas waar kinderen in het begin geen erg in hebben. s’Nachts en voor middagdutjes kun je beter een gewone luier gebruiken tot je merkt dat je kind ook in de nacht zindelijk is.

  Meer informatie over oefenbroekjes

Comments are closed.