Boeken over zindelijkheidstraining

Hieronder staan een aantal boekjes voor zindelijkheidstraining. Tijdens de zindelijkheidstraining kan een boekje dat daarover gaat een handige hulp zijn. Het is leuk om een verhaaltje te lezen als je kind op het potje of de wc zit. Of juist ’s avonds: om voorzicht alvast met het onderwerp te beginnen. Meestal blijft je kind langer zitten en heb je zo meer kans op succes. Bovendien kan je kind zich identificeren met het hoofdpersonage, waardoor hij beter begrijpt wat van hem verwacht wordt.

De Grote Plons van Pietertje Poep en Pleuntje Plas
Een grappig boekje met twee hoofdfiguren Pietertje Poep en Pleuntje Plas die op zoek gaan naar de grote wc. Maakt zindelijkheidstraining leuk en luchtig. Met ruimte om stickers te plakken in het boekje. Je krijgt er een stickervel bij.

Prijs: € 14,49

Zindelijkheidstraining e-book
Zindelijkheidstraining brengt vaak onzekerheid en vragen met zich mee. Wanneer is je kind er klaar voor? Hoe pak je de training het beste aan? En wat als je kind echt niet wilt? Behalve een informatief deel, bevat dit e-book twee voorleesverhalen over zindelijkheidstraining.

Prijs: € 5,95

Zindelijk maken is kinderspel
Is het mogelijk om je kind met anderhalf al zindelijk te maken? Volgens Debby Mendelsohn kan dit zeker. Zij beschrijft in het boek zindelijk maken is kinderspel verschillende stappen die komen kijken bij het zindelijk worden proces. Ook als je kind als ouder is, maar nog niet zindelijk, kan je deze methode proberen.

Prijs € 12,95

 

Tijd voor het potje
Wat doe je als je heel nodig naar de wc moet, maar deze is op slot? Dit probleem heeft beer. Hij moet zo nodig, maar het duurt zo lang. Wie zit er toch op de wc?

Prijs: € 13,99

Op het Potje jongen
op het potje jongen
Dit boekje komt in een versie voor jongens en in een versie voor meisjes. Het boekje is al generaties een begeleiding bij de zindelijkheidstraining.

Prijs € 9,99

Bobbi op het potje
bobbi op het potje
Bobbi is al een grote jongen. Op een dag besluit dat het tijd is om dag te zeggen tegen de luiers. Hij wilt ze niet meer dragen. Plassen wilt hij op het potje.

Prijs: € 7,99

Op de grote wc
op de grote wc
Papa, mama en zelfs haar grote broer gaan naar de wc. Dat wilt Anna ook. Ze vind zich al heel groot. In ieder geval te groot voor het potje. Zeg maar dag tegen het potje en hallo tegen de wc.

Prijs: 13,95

Dikkie Dik Poezenplasjes
Dikkie Dik is de grote held van veel kinderen. Ook poezen moeten leren wanneer en waar ze kunnen plassen en poepen. In Dikkie Dik Poezenplasjes lees je er in vier verhalen alles over.

Prijs: € 9,99
eend op de pot

Op de grote wc
Milan op het potje
Milan draagt geen luier meer, nee hij wil een stoere onderbroek. Hij is nu groot en kan op het potje plassen. Maar dat gaat niet altijd goed. Gelukkig dat zijn mama hem helpt

Prijs: 13,95

Poepfabriek
Voor alle kinderen die altijd al wilden weten waar poep vandaan komt. Vol grappige prenten en zoekplaten neemt dit boek je mee op avontuur van de eerste hap eten die door je mond gaat naar het eindresultaat, poep!

Prijs: € 16,99
eend op de pot

Knuf plast in bed
Als het bed nat is, denkt Kamiel dat het Knuf was. Knuf heeft in bed geplast! Wat als Knuf niet meer bij hem in bed mag? Een leuk boek voor kleuters die al zindelijk zijn, maar s’nacht nog wel eens een ongelukje hebben.

Prijs: 9,95

Naar overzicht