Oefenbroekjes zindelijkheid

Het probleem van de luiers van tegenwoordig is dat ze te comfortabel zijn. Je kind heeft het niet eens in de gaten als hij of zij geplast heeft. Doe je je kind gelijk een onderbroek aan, hou er dan rekening mee dat je zeker een aantal keer per dag je kind kan verschonen. En wie wordt er nou blij van elk uur dweilen en een wasmachine die overuren draait. Laat staan het ongemak als je bij mensen op bezoek gaat of in de supermarkt waar je geen enkele mogelijkheid hebt om je kind te verschonen.

Oefenbroekje imse vimse

Zindelijkheidsbroekjes of oefenbroekjes

Een oefenbroekje is hiervoor is de ideale oplossing. Ze zijn minder comfortabel dan een luier. Je kind krijgt een nat gevoel als hij in het oefenbroekje plast en heeft direct in de gaten dat hij of zij in zijn broek geplast heeft. En dat is wat je kind nodig heeft om zindelijk te kunnen worden. Ze moeten leren het signaal dat je lichaam geeft als het moet plassen of poepen te herkennen. Bovendien lekken de oefenbroekjes niet gelijk bij de eerste plas door en dat scheelt weer een hoop boen werk.

De oefenbroekjes lijken op een onderbroek en hebben een vrolijk design dat je kind zeker zal aanspreken. Je kind kan het broekje zelf aan en uit doen, net als bij een onderbroek.

De broekjes zijn speciaal ontworpen om kleine en middelgrote ongelukjes op te vangen. In tegenstelling tot een luier zal je kind wel voelen dat zijn broekje nat is. Ideaal voor overdag. Laat je kind regelmatig naar het potje of toilet gaan. Voor ‘s-nachts zijn de oefenbroekjes ongeschikt.

Wasbare zindelijkheidsbroekjes

Oefenbroekjes bestaan uit 4 lagen, een binnen en buiten laag van katoen en absorberende tussenlagen, de broekjes worden in Europa gefabriceerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De oefenbroekjes zijn herbruikbaar en wasbaar. Je kunt ze uitwassen tot 90 graden, keer de broekjes binnenstebuiten bij wassen en laat ze drogen op de waslijn of op een laag toerental in de droger.

Waar kun je zindelijkheidsbroekjes kopen?

We bieden zelf zindelijkheids- of oefenbroekjes aan van Imse Vimse. Maar ook de Zeeman, Hema of bijvoorbeeld Kruidvat heeft zindelijkheidsbroekjes waar je prima mee kunt starten.

Een klein geheimpje. Wil je nou geen wasbare oefenbroekjes kopen maar heb je ook geen zin in ongelukjes? Trek je kind dan eens eerst een onderbroekje aan, en daar over heen een luier. Raar? Helemaal niet. Doordat de onderbroek eerst nat wordt zal je kind eerder het signaal krijgen dat er een ongelukje staat te gebeuren. Een handige truc om ze bewust te maken van het onprettige gevoel.

Oefenbroekjes kopen van de Hema of andere merken

In het verleden had de Hema hele fijne oefenbroekjes te koop. Op dit moment lijkt dat niet meer zo te zijn. Een alternatief is Zoocchini. Wij zijn fan van de oefenbroekjes van Zoocchini. Oefenbroekjes met een leuk design, fris, toegankelijk voor jouw dreumes. Ze hebben de oefenbroekjes bovendien in ontwerpen voor jongens en voor meisjes. Bekijk ze hieronder maar eens, verzonden in een leuk doosje, en/of bestel ze op bol.com.

Oefenbroekjes voor jongens

Of bekijk ze op bol.com

Oefenbroekjes voor meisjes

Of bekijk ze op bol.com