Luier uit

Deze methode is vooral geschikt bij kinderen die al iets ouder zijn en zeker lichamelijk voldoende ontwikkeld zijn om zindelijk te kunnen zijn.

Het idee is dat de luier uit gaat en je kind in zijn onderbroek of blote kont rondloopt. Op deze manier mist het comfort van de luier en merkt hij veel beter wanneer hij iets gedaan heeft. Wat weer motiverend werkt om op het potje te gaan. Deze methode kan net dat laatste zetje zijn wat een kind nodig heeft om zindelijk te worden.

Zeker als je kind aan zindelijkheidstraining toe is kan deze methode snel resultaat opleveren. Sommige kinderen zijn zelfs binnen drie dagen al zindelijk.

De zomer is een goede periode om je kind zonder luier rond te laten lopen. Je kind kan dan in de tuin spelen met het potje binnen bereik. Als hij een ongelukje heeft heb je in de tuin minder werk met opruimen. Toch kun je dit ook binnen in de winter doen. Zeker als jij en je kind een paar weken vakantie hebben, zoals met de kerstvakantie. Zorg ervoor dat je voldoende schone onderbroeken hebt klaar liggen en een dweilsopje binnen handbereik hebt.

Als de luier uit is leg je je kind kort uit wat hij moet doen als hij het idee heeft dat hij moet plassen of poepen. Je kind zal in eerste instantie nog vaak ongelukjes heeft, maar als hij klaar is voor zindelijkheidstraining, zal hij het snel door hebben.

Relevante artikelen

Plas en poep angst
Plas en poep angst is een angst waarbij je kind zijn behoefte niet op het potje of de wc durft te doen. Deze angst kan diverse redenen hebben. lees verder…
Methodes zindelijkheidstraining
Er zijn verschillende methodes die je als ouder kunt gebruiken bij de zindelijkheidstraining. Sommige ouders beginnen ermee als hun kind nog heel jong is, terwijl de ander wacht tot zijn kind aangeeft er aan te zijn. Wat nou de beste methode is? lees verder…
Motiveren
Is je kind de drie gepasseerd en lijkt het nog helemaal geen interesse te hebben in zindelijkheidstraining? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de interesse op te wekken. lees verder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *