• Zwemluiers

  Nu de zon zich steeds vaker laat zien zal je zeker ook een keer (of twee, of drie of gewoon heel veel) met je kind willen zwemmen. Misschien zit je wel op baby/peuterzwemmen en gaan jullie elke week naar het zwembad. Hoe dan ook voor het zwemmen zal je kind een zwembroek nodig hebben, maar beter is een zwemluier.

  Heb ik een zwemluier nodig?

  Misschien dat je je afvraagt of je zo’n zwemluier wel nodig hebt. Is een gewone zwembroek niet voldoende? Als je kind al goed zindelijk is, is dit prima, maar op het moment dat dit nog niet zo is, kan een zwemluier goed van pas komen.

  Stel je voor, je bent met je kind naar het zwembad. Hij heeft een gewone zwembroek aan en is lekker in het water aan het spelen. Je hebt dan ook niks in de gaten tot een ander kind roep: ‘Wat is dat?’ De mama van het kind kijkt en trekt een vies gezicht. ‘Bah daar drijft gewoon een drol in het water.’
  Je kijkt welke ouder nou niet goed opgelet heeft, maar komt al snel tot de conclusie dat die drol van jou kind afkomt. Op zo’n moment kun je echt door de grond zakken.

  Wegwerp of wasbaar

  En om die reden is de zwemluier uitgevonden. Deze broekjes zorgen ervoor dat de ontlasting in de broek blijf en jij als ouder snel naar de wc kan om deze er uit te schudden. Zwemluiers zijn er in verschillende vormen en maten. Je hebt de wegwerp en je hebt uitwasbare. Ga je heel af en toe zwemmen, dan kan een wegwerp prima zijn, maar ga je vaak zwemmen dan kun je een uitwasbare overwegen. Ze zien er uit als een echte zwembroek en je kunt ze de hele periode dat je kind nog niet zindelijk is en in de broek kan gebruiken.

  Ook al lijkt hij in vergelijking met wegwerp duur, zeker als je hem vaak gebruikt, ben je goedkoper uit dan elke keer wegwerpzwemluiers kopen.

  Mijn ervaring

  Zelf heb ik voor mijn kinderen altijd wasbare zwemluiers gebruikt en ik ben er altijd tevreden over geweest. Ze doen wat ze moeten doen en zijn makkelijk uitwasbaar. En daar is nog een bijkomend voordeel. Bij meer kinderen en zeker een neutrale wasbare zwemluier, kan deze voor meerdere kinderen gebruikt worden.

Comments are closed.